از نحوه نوازندگی و خوانندگی گرفته تا تیپ و علایق شخصی افراد در این گروهها.
چند روزی است که نام یکی از این گروههای موسیقی که اعضای آن ایرانی هستند در فضای مجازی و رسانهها بر سر زبانها افتاده و علت آن هم در خصوص آلبوم ساخته شده و یا کنسرت های این گروه نیست، بلکه علت این شهرت مرگ گروهی اعضای این گروه است.
گروه موسیقی سگهای زرد که کار خودشان را در ایران به صورت زیرزمینی آغاز کرده بودند، بعد از حضور در فیلم بهمن قبادی تازه اندکی شناختهتر شدند، اما اعضای این گروه در سال 2006 با مهاجرت به آمریکا ترجیح دادند تا حرفه موسیقی را در این کشور ادامه دهند و حالا کشته شدن سه نفر از اعضا به دست نفر چهارم گروه باعث شده تا نام سگهای زرد بیشتر از هر زمان دیگری در رسانههای داخلی و خارجی به چشم بخورد و درباره شان نوشته شود.
اما موضوعی که بیشتر از هر چیز دیگری در این حادثه توجه رسانههای داخلی را به خود جلب کرد، دفن اعضای این گروه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) است. تدفینی که با تشخیص و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد صورت گرفت.
اگرچه افراد این گروه به فعالیت در زمینه موسیقی میپرداختند، اما با یک نگاه اجمالی به گذشته و نحوه فعالیت و خروج سگهای زرد از کشور، برخی از اقداماتشان در سال 88، نحوه به قتل رسیدنشان و یا حتی نامی که برای گروه خود انتخاب کردهاند و نگاهی به تعریف هنرمند در فرهنگ ایرانی و یا ویژگی یا شرایطی که خود وزارت ارشاد در تعریف هنرمند واقعی و متعهد برای صدور مجوز فعالیت به ان متوسل میشود بیندازیم، آیا بازهم نام سگهای زرد در بین هنرمندانی که در این تعریف قرار کرفتند جای میگیرد.
دفن اعضای این گروه در قطعه هنرمندان در حالی رخ داده که وزارت ارشاد از اجازه دفن و خانوادههای برخی از هنرمندان داخلی در قطعه هنرمندان خودداری کردند و علت این جلوگیری هم قرار نگرفتن نام آن هنرمندان در چارچوب تعریف خاصی که وزارت ارشاد از یک هنرمند می داند اعلام شده است.
رئیس جمهور در گزارش 100 روزه گفت: ما باید به نویسندگان و فیلمسازان اعتماد کنیم. در همین 100 روزه دیدیم خیلی از کتابهایی که ممنوع شده بود و می شد آزاد شود آزاد کردیم و به چاپ رسید. خیلی از نویسنده ها ممنوع القلم شده بودند ما آنها را تبدیل به سریع القلم کردیم.
بازکردن درهای بسته بر روی هنر و هنرمندان از جمله برنامههایی است که در دستور کار دولت قرار گرفته است.
سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا افرادی که به فعالیت هنری از نوع زیرزمینی میپردازند و بدون مجوز و نظارت وزارت ارشاد اقدام به تولید محصول میکنند هم جزء هنرمندان محسوب میشوند؟
آیا این اقدام اخیر نوعی بی احترامی به خانوادهها و هنرمندان دفع شده در قطعه هنرمندان به شمار نمیرود؟
این سوالی است که مسئولین وزارت ارشاد و دولت یازدهم باید به آن پاسخ دهند.