18 اسفند ماه سال گذشته دیدار کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در جریان سفر به ایران با برخی از فعالان و محکومان فتنه درحالی صورت گرفت که دومین دیدار از ازنوع خود در کمتر از سه ماه بود.
این دیدار در حالی صورت گرفت که دستگاه دیپلماسی کشورمان و هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با گذشت سه ماه از اقدام غیر متعارف هیات پارلمانی اروپا در دیدار با دو تن از محکومان فتنه در جریان سفر به تهران و اعطای جایزه به آنان، پاسخ روشنی به افکار عمومی نداد. دیداری که در سفارتخانه یونان انجام گرفت و هیات رئیسه مجلس و وزارت امور خارجه ، هر کدام دیگری را مقصر اعلام کردند با سفر اشتون به ایران در سفارتخانه اتریش تکرارشد. دیداری که بعد ها حتی اعلام شد یکی از شروط سفر اشتون به ایران بوده است . هرچند بازهم از طرف وزارت امورخارجه رد شد .
آن روزقراربود سفر کاترین اشتون به تهران در راستای تداوم گفتگوهای هسته ای ایران با گروه 1+5 باشد. سفری که سر از موضوعات دیگر از جمله موضوع حقوق بشر در آورد ...
تقریبا یک ماه ازآن دیدار گذشت تا اینکه روز پنجشنبه هفته گذشته اتحادیه اروپا قطعنامهای را با عنوان راهبرد اتحادیهاروپا درباره ایران تصویب کرد. قطعنامه ای با 23 بند که در هفت صفحه تهیه و تدوین و اجرای آن از ایران خواسته شده است!...
براساس این قطعنامه ایران باید توافقنامه ژنو را بیکم و کاست اجرا کند!...
عوامل زندانی فتنه 88 را آزاد کندو به حصر سران فتنه پایان دهد !...
ایران باید ممنوعیت همجنسبازی را لغو کند و به همجنسبازان اجازه رابطه جنسی آزادانه بدهد!...
هر یک از نمایندگان یا هیئتهای پارلمانی اتحادیه اروپا که به ایران سفر میکنندباید اجازه ملاقات با محکومان امنیتی را داشته باشند!...
دفتر نمایندگی اتحادیهاروپا باید در ایران تأسیس شود تا بر مسائل سیاسی و اجتماعی کشور نظارت مستقیم داشته باشد!...
انجمن صنفی روزنامهنگاران که منحل شده است باید بازگشایی شود!...
بهاییان باید به راحتی و آزادانه در کشور فعالیت کنند ...
ایران باید به آنچه از نظر اتحادیه اروپا نقض حقوقبشر تلقی میشود خاتمه بدهد!...
ایران باید به احمد شهید گزارشگر ویژه کمیسیون حقوقبشر سازمان ملل متحد اجازه ورود به کشور را دهد تا آزادانه با مجرمان و هرکس دیگری که میخواهد ملاقات کند! واینها بخشی از 23 بند قطعنامه مذکور است . قطعنامه ای که در حالی به تصویب رسیده است که ایران درمسیر مذاکرات 5+1 به توافق اولیه رسیده اند .توافقی که رئیسجمهور محترم، آن را تسلیم قدرتهای بزرگ جهان در مقابل ایران توصیف می کند ووزارت خارجه دولت یازدهم ازآن یک فتح الفتوح می سازد .دولتی که بر اساس یکی ازبند های همین قطعنامه جدید برخواسته از انتخاباتی غیردموکراتیک تلقی شده است .
پارلمان اروپا پس از این قطعنامه، در بیانیه ای اعلام کرد: خارج از پرونده هسته ای ایران، باید اتحادیه اروپا راهبردی در مقابل این کشور داشته باشد .
از اظهار نظردیر هنگام شخص اول سیاست خارجه کشور که بگذریم ، طی این چند روزه شاهد واکنش های مختلف دیگری در قبال این قطعنامه از سوی برخی مقامات سیاسی ایران بودیم . واکنش هایی که حالا به صحن علنی مجلس هم کشیده شده است و حتی پیشنهاد توقف مذاکرات هستهای در قبال قطعنامه حقوق بشری پارلمان اروپا را به دنبال دارد .
قطعنامه اتحادیه اروپا را بیشتر باید یک هم آوایی دانست . هم آوایی از جریان های معاند جمهوری اسلامی تا غربی که به دنبال تحقق آرزوهای دست نیافتنی آمریکا و رژیم صهیونیستی است و آن را از کلیدواژه های مشترکشان می توان دریافت.