بسترسازی برای حضور شبکه خبری دولت بریتانیا در دولت یازدهم آغاز شد.
بعد از اخراج کامل شبکه خبری وابسته به دولت انگلیس(BBC)، در روزهای اخیر، اخباری از بسترسازی عدهای برای حضور مجدد این شبکه در عرصه داخلی ایران حکایت دارد.
بررسیها نشان میدهد افرادی از درون و بیرون وزارت ارشاد با فشار بر علی جنتی وزیر ارشاد و حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درصددند تا برای حضور مجدد رادیو تلویزیون BBC زمینه لازم را فراهم نمایند و در گام اول خواستار حضور مجدد BBC World هستند.
رادیو تلویزیون BBC از بخشهای انگلیسی، عربی، فارسی و.. برخوردار است که بخش اصلی آن بیبیسی جهانی(BBC World) است. این بخش تا یکشنبه 31 خرداد 1388 در ایران دفتر داشت لیکن براساس گزارش نهادهای ذیربط، از ایران اخراج شد.
در گزارش نهادهای مسوول در این زمینه آمده بود: با توجه به عملکرد سرویس جهانی BBC در تحریف و قلب اخبار مربوط به جمهوری اسلامی ایران به خصوص اخبار انتخابات و حمایت و تحریک غیرمستقیم آشوبگران برای ادامه تخریب اموال عمومی و خصوص طی روزهای گذشته، همچنین تلاش جهت تاثیرگذاری غلط بر افکار عمومی با استفاده از شگردهای رسانه ای و جنگ روانی و ارسال اخبار جعلی و خلاف واقع و استفاده غیرقانونی از برخی افراد داخلی در راستای اهداف خود، خبرنگار دائم این شبکه از کشور اخراج شد.
همچنین معاونت وقت امور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آن مقطع، خاطرنشان کرده بود: چنانچه شبکههای مختلف موسسه رادیو و تلویزیونی انگلیس با پخش اخبار جعلی و دروغین درباره ایران، دخالت در امور داخلی کشورمان را ادامه دهند و یا منشور اخلاق بین المللی خبرنگاری را نادیده گیرند، اقدامات جدی تری به عمل خواهد آمد.
لازم به ذکر است از ابتدای شکل گیری بخش فارسی تلویزیون بی بی سی (25 دی 1387) به دلیل عدم اجازه به حضور بی بی سی فارسی(BBC Persian TV)، عملا گزارشهای تصویری و خبری از طریق World در اختیار بخش Persian قرار میگرفت. گرچه افکار عمومی بریتانیا دربارهی تأسیس تلویزیون فارسی زبان و پرداخت هزینه آن از جیب مالیاتدهندگان آن کشور، چندان خشنود نبوده و نیستند اما «چپمن» رییس سرویس جهانی بیبیسی در نشست ژوین 2007 کمیسیون روابط خارجی مجلس عوام، از تأسیس تلویزیون فارسی زبان بیبیسی به عنوان «بالاترین اولویت در برنامه پیشنهادی به وزارت خارجه که دارای پروندهای بسیار قوی است» یاد کرده بود!
اکنون پس از غیبت پنج ساله بیبیسی در ایران، برخی از افراد سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصلاحات در دوران اصلاحات در این فشارها نقش کلیدی دارند.
علیاصغر رمضانپور از مدیران ارشد بخش فارسی بیبیسی است. وی در دوران اصلاحات، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بود وی مدت قابل توجهی نیز سردبیر روزنامه زنجیره ای آفتاب امروز بود.
لازم به ذکر است از تیرماه سال 1390، به دلیل تغییر رویکردهای دولت محمود احمدی نژاد، مجددا مکاتبات و رایزنی های سفارت انگلیس و بیبیسی و برای حضور در ایران آغاز شد ولی به دلیل مخالفت نهادهای بالادستی، عملاً پاسخ به این رسانه دولت بریتانیا منفی بود.
منبع: پارس نیوز