شیح یوسف صانعی از معدود حوزویان حامی فتنه است؛ وی که با سخنان خود در ایام فتنه 88 موجب شعلهور شدن آن آتش سهمگین شده بود، اکنون مورد لطف و توجه دولتمردان دولت یازدهم قرار گرفته است و این توجه ویژه از ملاقات های مکرر اعضای دولت تدبیر و امید با شیخ فتنه به وضوح مشخص است.
ملاقاتهای اعضای دولت با شیخ یوصف صانعی در حالی صورت میگیرد که وی نقش پررنگی در ایام فتنه داشت و در اسفند سال گذشته و پس از ملاقات جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با این حامی فتنه، نمایندگان روحانی مجلس در تذکری به رئیس جمهور از وی خواستند تا درخصوص این اعمال به اعضای دولت تذکر جدی بدهد.
این نکته نیز لازم به یادآوری است که با توجه به مواضع آمیخته با فتنه شیخ یوسف صانعی در سال 1388، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم وی را فاقد شرایط لازم برای مرجعیت اعلام نمود: «بسم الله الرحمن الرحیم. با توجه به پرسشهای مکرّر مؤمنان، جامعه مدرسین حوزهی علمیه قم براساس تحقیقات به عمل آمده در یک سال گذشته و پس از جلسات متعدد به این نتیجه رسیده است که ایشان فاقد ملاکهای لازم برای تصدّی مرجعیت میباشد. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم»
اما تکرار این ملاقاتها نشان از بیتوجهی رئیس دولت و اعضای هیئت دولت به این تذکر نمایندگان مجلس دارد. امری که به نظر میرسد مقاصد خاصی در پشت آن پنهان شده است. در حقیقت ملاقاتهایی که در ظاهر یک ارائه گزارش یا عیادت بوده است در پی آن است تا به تطهیر این شیخ حامی فتنه در پی پروژه تطهیر سران و عوامل فتنه برآید؛ هدفی که برخلاف قوانین و مصالح کشور است و برای برخی جریانات سیاسی خاص حامی فتنه و اپوزسیون حیاتی است.
در حقیقت نتیجه این رویکرد چیزی جز بها دادن به حامیان فتنه و دمیدن در آتش اختلافات و تفرقه برای بهره برداری سیاسی جریان نزدیک به فتنه نیست و می تواند حاشیه های بسیاری را برای دولت تدبیر و امید ایجاد نماید که دولت را از مسیر خدمت رسانی به مردم، به مسیر خدمت رسانی به باندهای سیاسی مدافع فتنه هدایت کند.
اما متأسفانه باید گفت عدم توجه دولت یازدهم به مرزبندی واضح با فتنه و فتنه گران موضوعی است که در عمر یک ساله این دولت به کرار دیده می شود، تا جایی که چندی پیش رهبر معظم انقلاب نیز با تذکر در این رابطه فرمودند:«مسئله فتنه و فتنهگران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همانگونه که در جلسهی رأی اعتماد خود بر فاصلهگذاری با آن تأکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.»
اما به موازات ملاقاتهای اعضای دولت با شیخ حامی فتنه، ملاقاتهایی از سوی طیفهای سیاسی-رسانهای خاص با وی، نشان از یک جریان هم سو دارد، جریانی که درصدد استفاده از ظرفیت دولت تدبیر و امید برای احیای خود است و عدم موضع گیری و مرزبندی صریح دولت با فتنه و فتنه گران نیز مهر تائیدی بر آن است.
منبع: فرهنگ نیوز