از دود بنزین پتروشیمی تا دود سیگار «مارلبرو»؛ از نظر خانم ابتکار کدامیک برای سلامت مردم خطرناکتر است!؟
«معصومه ابتکار» از همان روزهای آغازین فعالیت در دولت یازدهم تبدیل به چشم اسفندیار کابینه شد و با سخنرانیها و اظهارات غیرکارشناسی و غیرحقوقی خود، هم سازمان تحت مسئولیت خود را از کارویژه تخصصی خود خارج و به یکنهاد سیاسی تبدیل کرد و هم مسئولیت اصلی این نهاد تخصصی را به فراموشی سپرد؛ تا جایی که اکنون و به دنبال اعلام خبر احداث یک کارخانه خارجی تولید سیگار در کشور، صدا از همه گروهها و سازمانها بلند شد به غیر از سازمان حفاظت از محیط زیست!
چند هفتهای است که خبر اعطای مجوز به شرکت صهیونیستی «مارلبرو» برای احداث کارخانه تولید سیگار در ایران از سوی وزارت صنعت در رسانهها منتشر شده و هر روز خبری جدید در این زمینه منتشر میشود.
در همین زمینه، حجت الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فارس از رسیدگی مجدد به پرونده شرکت سیگار «فلیپ موریس» و مجوزهای صادره توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون اصل 90 خبر داد.
وی افزود: پرونده شرکت «فلیپ موریس» که تولیدکننده سیگار «مارلبورو» است، از سال 86 در این کمیسیون تشکیل شده و تاکنون مکاتبات زیادی با نهادهای مختلف در این باره صورت گرفته است. نایب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در ادامه تصریح کرد: بر اساس اسناد موجود در پرونده کمیسیون اصل 90، وزارت اطلاعات در دولت یازدهم بر اساس مستندات خود رسماً و صراحتاً این شرکت را در لیست شرکتهای صهیونیستی اعلام کرده است، در حالی که وزارت خارجه بدون توجه به این مستندات و بر اساس توجیهاتی، اعلام کرده که مدرکی دال بر صهیونیستی بودن این شرکت ندارد.
وی همچنین تصریح کرد: «معلوم نیست وزارت خارجه بر چه اساسی، مستندات یک وزارتخانه دیگر را قبول ندارد در حالی که وزارت اطلاعات یک مرجع تخصصی برای اعلام نظر در این گونه موارد است و قاعدتاً وزارت خارجه بر اساس مستندات اعلامی وزارت اطلاعات باید نسبت به این موضوع اقدام میکرد.»
فارغ از مساله اعطای مجوز به این شرکت برای اجداث کارخانه تولید سیگار در ایران، مساله جالب توجه، سکوت دردآور سازمان محیط زیست و شخص خانم ابتکار در این زمینه است. در حالی که مدتهاست فضای رسانهای کشور با سخنرانیهای مداوم معصومه ابتکار درباره آلودگی هوای پایتخت و در خطر بودن سلامت مردم در فضای تهدید به سر میبرد، تاکنون هیچ اظهارنظری از این سازمان درباره عواقب محیط زیستی احداث یک کارخانه تولید سیگار در کشور و تبعاتی که بر روی سلامتی مردم دارد، منتشر نشده است.
تاثیرات مخرب محیط زیستی یک کارخانه سیگار
به صورت موردی، یکی از کارخانههای تولید سیگار در اطراف شهر تهران دارای موارد و مشکلات زیست محیطی زیر است:
- درکارخانههای تولید دخانیات، سیگارت سازی بطور خودکار انجام میشود که سالنهای مذکور دارای آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار توتون میباشند.
- در محل جداسازی توتون از کاغذ و فیلتر در خصوص سیگارهای ضایعاتی، سالن «بوراکی» دارای آلودگی هواست.
- پساب انسانی، قسمت عمده معضلات زیست محیطی واحد مربوط به ورود فاضلاب انسانی خام و بدون تصفیه به آبهای زیرزمینی بوده است.
- ضایعات و پسماندهای ناشی از فعالیت واحد
از «بنزین گیت» تا خودکشی دولت برای «مارلبرو»
به نظر میرسد همانطور که در ماجرای توقف تولید بنزین داخلی و واردات بنزین بیکیفیت از خارج کشور، سازمان محیط زیست دست به اتخاذ یک رویکرد سیاسی زد و سلامت مردم را با رویکردهای اقتصادی و منافع مالی برخی گروههای خاص معامله کرد، اکنون و در ماجرای احداث یک کارخانه سیگار در ایران نیز در حال تکرار همان سناریو است.
فارغ از صهیونیستی بودن کارخانه مارلبرو و فلسفه احداث کارخانه تولید این برند سیگار در ایران، مساله مهم در این ماجرا این است که بار دیگر مشخص شد سازمان حفاظت از محیط زیست در دوره مدیریت خانم ابتکار به هیچ عنوان به دنبال تحقق رویکرد اصلی و تخصصی خود در حمایت و حفاظت از سلامت مردم جامعه نیست و تنها منویات شخصی و سیاسی خانم رئیس را دنبال میکند.
منبع: رجانیوز