رونمایی از دستاوردهای انقلاب در دهه فجر؛
انتشار آلبوم موسیقی با صدای زن البته با مجوز رسمی از وزارت ارشاد!
در روزهایی که وزیر ارشاد و رییس جمهور میگویند کارت زرد مجلس برایشان مهم نیست و علی جنتی برای ساختار شکنیها میگوید: روحانی پیشتاز است و ما پشت سر او حرکت میکنیم، شاید انتشار آلبومی با صدای خواننده زن برای مجموعه ارشاد عجیب نباشد! چرا که پیش از این جنتی در مصاحبهای تک خوانی زنان را حلال اعلام میکند. وی در یک اظهار نظر غیرکارشناسی می گوید:«اجماعی در بین مراجع درباره حرمت تکخوانی خانمها وجود ندارد؛ از این رو، اگر مفسدهانگیز نباشد اشکال ندارد».
این موضع گیری جنتی نیز باعث شد تا مراجع به شدت اعلام موضع کنند. آیت الله مکارم پس از این اظهار نظرها از سوی جنتی گفته بود "این اظهار نظرها سابقه ندارد" وی در ادامه در مورد حرمت تکخوانی زنان گفت:" وزارت ارشاد بداند تکرار این کارها سبب میشود که مردم فاصله بگیرند."
با این حال سه شنبهای که گذشت، آلبومی از نوشین طافی خواننده زن با مجوز ارشاد رونمایی شد. رسانههای دولتی از انتشار این آلبوم با عنوان «اتفاق بزرگ در موسیقی پس از سالها» یاد میکنند، شاید برای اینکه مقدمه ای برای قبح شکنی های بعدی باشد، چرا که اظهارات اعتراضی برخی از افراد جریان روشنفکری در مراسم رونمایی از این موضوع حکایت دارد.
پیمان خازنی آهنگساز آلبوم نوشین طافی میگوید: در اولین ملاقاتمان، نوشین طافی برای من دشتی اجرا کرد! و بعد از چند جلسه که با ایشان داشتم، سعی کردیم تا با جهان موسیقایی یکدیگر بیشتر آشنا شویم تا آلبومی هدفدار را به جامعه ارائه کنیم.
بیایید همه بانوان را مثل مادر خود بدانیم!
در ادامه محسن کرامتی(خواننده آلبوم) با اعتراض به محدودیت خوانندگی زنان اظهار داشت: همه ما با صدای یک بانو که برای ما لالایی میخواند با موسیقی آشنا میشویم و آن بانو مادر ماست. بیایید تمامی بانوان را مثل مادر خود بدانیم و اجازه دهیم تا صدایشان شنیده شود.
علی غضنفری (شاعر مجموعه) هم در ادامه با لحنی اعتراضی به وضعیت زنان در ایران گفت: من شگفتزده هستم که چرا بانوان ما از حق مسلمشان باید تشکر کنند؟ کار به جایی رسیده است که یک بانو وقتی صدای خوبی دارد و این صدا موجب نشاط و شادی دیگران میشود بابت اجازه فعالیتش باید از دیگران تشکر کند اما این حق مسلم اوست. چرا همیشه به دنبال این هستیم که بانوان را در آشپزخانه ببینیم؟
انتشار آلبومی از یک خواننده زن در شرایطی اتفاق می افتد که هیچ قید و بندی در وزارت ارشاد وجود ندارد و این دستگاه فرهنگی متاسفانه با پسوند اسلامی روز به روز بیشتر به ابتذال می افتد. انتشار این آلبوم نتیجه فعالیت چندساله یک گروه بی قید در فضای موسیقیایی که هم اعتراض می کنند و هم با احترام مجوز می گیرند، نیست بلکه نتیجه عملکرد و اظهارات قبح شکنانه وزیر ارشاد است که پیش از این تکخوانی زنان را حلال اعلام کرده بود.
گویا امروز اظهارات یکسال پیش آقای وزیر به بار نشسته است.
منبع: سراج24