مقام دست چندم آلمان در خاک ایران برای مجلس آینده تعیین تکلیف کرد و رفت!
ظاهرا رسیدن به توافق هستهای همه فکر و ذکر دولت را به خود مشغول کرده است، آنقدری که درست در زمانی که دولت فرانسه از نشریه توهین کننده به پیامبر حمایت کرده و هزینه چاپ میلیونی آن را متقبل میشود، ظریف بیتوجه به این توهین به پاریس رفته و با وزیر امور خارجه فرانسه دیدار میکند، با کری که از این نشریه حمایت کرده یک ربعی مقابل دوربینها پیاده روی میکند و آنقدر در اندیشه توافق است که حتی فراموش میکند در همان اروپا یک موضع درخور غیرت مسلمانان درباره این توهین اتخاذ کند.
«توافق محور» شدن همه سیاستهای داخلی و خارجی دولت هر چند که مقامات دولتی جسته و گریخته آنرا تکذیب کنند، چیزی نیست که بتوان با وجود اینگونه رفتارها در عرصه سیاست خارجی آنرا کتمان کرد. اما این «توافقمحوری» چه پیامی را برای طرف مقابل ارسال میکند؟ پاسخش خیلی واضح و روشن است، شاید پاسخش را یک مقام دست چندم آلمانی در روزهای گذشته و در سفرش به تهران به خوبی داده باشد! پیام «توافق محوری» میشود چشم پوشیدن بر هر اتفاقی که ممکن است و فقط ممکن است به توافق هستهای با کدخدا خدشهای وارد کند، خواه انتقاد و اعتراض جدی به توهین کنندگان به پیامبر اسلام باشد، یا دخالت یک مقام دست چندم آلمانی در امور داخلی ایران آنهم در تهران و در مقابل مسئولین جمهوری اسلامی. باید چشم پوشید تا به توافق هستهای خدشهای وارد نشود!
در روزهای گذشته، کلودیا روت نایبرئیس مجلس قانونگذاری آلمان در سفری نسبتا طولانی به تهران، برنامههای متعددی در دستور کار خود داشت که علاوه بر دیدارهای رسمی و روتین اینگونه سفرها، پا را فراتر گذاشته و در دیدارهایی که با معاون رئیس جمهور در امور زنان و همینطور محمدرضا عارف داشت به صراحت در امور داخلی ایران دخالت کرده و بدون هرگونه نگرانی از واکنشی ایرانی به این دخالتها، برای دولت و ملت ایران تعیین تکلیف کرد.
روت در دیدار خود با عارف که با حضور سیدعلی خرم و اکرمی معاون اداره اول اروپا در وزارت خارجه و همچنین سفیر جمهوری فدرال آلمان در ایران برگزار شد، با بیان اینکه آمده تا از تحلیلهای عارف در زمینه مسائل داخلی استفاده کند، ضمن دخالت آشکار در مسائل داخلی ایران گفت: من آمدهام تا یک سال مانده به انتخابات مجلس بدانم که در سفر بعدی خود شما از من در چه جایگاهی دعوت خواهید کرد!
این مقام دست چندم آلمانی فتنه سال 88 را نیز حرکتی برای آزادیخواهی معرفی کرده و گفت: ما در سال 2009 (88) شاهد حرکتهایی در جامعه مدنی ایران بودیم و نمودهای آن را در جامعه شما دیدیم که دانشجویان و جوانان آزادی میخواستند. پیامدهای انتخابات 88 در جامعه ایران هنوز ادامه دارد و ما در ماههای اخیر حرفهایی را درباره رفع حصر و حرفهایی از این قبیل شنیدهایم و به عقیده من حصر خانگی باید برداشته شود و اگر این اتفاق بیفتد فکر میکنم مردم رضایت بیشتری خواهند داشت و من امیدوار بودم که این حصر برداشته شود.
وی ادامه داد: آقای پناهی (از فعالان فتنه 88) فیلمساز مورد علاقه من است و او فیلمهای زیبایی مانند آفساید را درست کرده که در آنجا به علاقه زنان ایران به فوتبال میپردازد و به عقیده من این حرف درستی است که زنان باید بتوانند در ورزشگاهها ورود پیدا کنند.
در ادامه این دیدار یکی از اعضای هیات آلمانی که به عنوان نماینده مجلس آلمان نیز فعالیت میکند با پیگیری وضعیت یکی از متهمان فتنه 88 اظهار داشت: من از شما میخواهم که درباره وضعیت سلطانی پیگیریهای لازم انجام شود زیرا وقتی ما این مسئله را از سفیر ایران در آلمان پیگیری کردیم جوابی نشنیدیم.
وی در ادامه این دیدار مجددا به بحث انتخابات مجلس آینده ایران ورود کرده و این بار درباره شورای نگهبان هم اظهار نظر کرده و گفت: من شنیدهام که در ایران همه میتوانند کاندید شوند ولی باید از فیلتر شورای نگهبان رد شوند و همینطور شنیدهام که برخی نتوانستهاند از این فیلتر عبور کنند.
روت با بیان اینکه من یک فعال حقوق بشر هستم، به کنایه عنوان کرد: به عقیده من انسان باید اصلاحات حقوق بشری را ابتدا در خانه خود درست کند و بعد از آن به گوآنتانامو و ابوغریب انتقاد کند.
اما این همه اقدامات و گفتگوهای روت نبود چنانکه وی دیدار خود با معاون امور زنان رئیس جمهور را نیز به یک جلسه بازجویی مقام دست چندم آلمانی از معاون رئیس جمهور ایران آنهم در تهران مبدل کرد. وی در دیدار با مولاوردی از خشونت علیه زنان در ایران، حضانت فرزند توسط مادر، دیه و ارثیه زن و مرد، اعدام ریحانه جباری و حتی اسیدپاشی سوال پرسیده و معاون رئیس جمهور را وادار به پاسخگویی کرد.
البته این اولین بار نبود که مقامات اروپایی در سفر به ایران به بهانه موضوعات حقوق بشری به خود اجازه دخالت در امور داخلی ایران در حد تعیین رئیس مجلس آینده را هم میدهند، چنانکه در دو سال گذشته و با چراغ سبز دولت یازدهم، سفر هیاتهای پارلمانی اروپایی به ایران با پیش شرط پرداختن به موضوعات حقوق بشری در ایران برنامه ریزی شده است به نحوی که کاترین اشتون نیز در جریان سفر خود به تهران با محکومان فتنه دیدار کرده و در مورد موضوعاتی غیر مرتبط با اتحادیه اروپا گفتگو کرده بود و حتی برخی از این هیاتها خواستار دیدار به سران فتنه در جریان سفر به تهران شده بودند!
البته این گستاخیها همه و همه در سایه سکوت و حتی چراغ سبز دولت از ترس خدشه وارد نشدن به مذاکرات هستهای! ادامه یافته است، و امروز کار را به جایی رسانده تا یک مقام دست چندم آلمانی به خود اجازه دهد تا این سطح در امور داخلی ایران دخالت کند و واکنشی درخور نیز از سوی مقامات دستگاه دیپلماسی کشور دریافت نکند.
البته باید از محمدرضا عارف متشکر بود که در دیدار با روت در حد یک اصلاحطلب پاسخهایی را به توهینها و دخالتهای این مقام آلمانی داده است و بعبارتی جور مقامات دولتی حاضر در این نشست از جمله قائم مقام وزیر خارجه و دولت یازدهم را کشیده است، چرا که برای دولت این روزها مذاکرات آنقدر مهم است که به بهای خدشه وارد نشدن به آن، حاضر نیست سفر خود به فرانسهای را که روز قبل از توهین به پیامبر اسلام حمایت کرده لغو کند، چه رسد به اینکه از گستاخی یک خارجی در خاک ایران ممانعت به عمل آورد!
منبع: رجانیوز